Velkommen til Kernehuset

Bliv en del af et arbejdsfællesskab for mennesker med psykiske lidelser

Kernehuset

Frivilligt arbejde er en vej til at bedring

Kernehuset er et tilbud til personer med psykiske lidelser med eller uden diagnose, som har lyst til at være medlem af et skønt arbejdsfællesskab. Her bliver du medlem og arbejder side om side med medlemmer og medarbejdere på frivillig basis med at drive vores dejlige hus, og de mange opgaver der følger med. Kernehuset er opdelt i forskellige arbejdsområder: Køkken, café, kontor og værksted.

Her er arbejde til enhver kvalifikation og ethvert niveau af lyst, mod, kreativitet og kræfter, uanset om du ønsker at bruge huset midlertidigt til at træne dig op til et arbejde, eller du generelt gerne vil have en struktureret og meningsfuld hverdag.

 

Frivilligt arbejde er en vej til at bedring

Kom til en introduktion for nye medlemmer. Det er hver onsdag kl. 14.oo og find ud af, om Fountain House København og Kernehuset er noget for dig. Er du fra København eller Frederiksberg kommune, så behøver du ikke visitation eller andre papirer. Du dukker bare op, og så tager vi en snak sammen. Du kan også en lille film om, hvad vi er et sted her.

Velkommen til Køkkenet

Arbejdsfælles-skabet i Køkkenet

Hvis du kan lide at lave mad eller gerne vil blive bedre til det, er husets køkken et godt sted for dig. Vi er typisk 4-10 medlemmer, der sammen med de to faste medarbejdere tilbereder frokosten til alle i huset. Nogle medlemmer arbejder få timer hver dag, mens andre arbejder hele dage. Vi er et team og arbejder sammen om alle opgaver.

 

En dag i Køkkenet

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag serverer vi frokost kl. 12 for 40-60 mennesker. Om formiddagen forbereder vi dagens menu med hjemmebagt brød, varme retter og sunde salater. Efter frokost gør vi køkkenet rent og forbereder næste dags menu.

Køkkenet i Fountain House København har i 2020 fået Det Økologiske Spisemærke i guld. På vejen til målet om at anvende mere end 90 procent økologiske varer har køkkenet formuleret 10 dogmer, som også stiller skarpt på madens sociale aspekter.

Læs seneste KontrolRapport fra Fødevarestyrelsen (9. marts 2020).

Køkkenet

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os for mere information.

+45 61 43 90 57

Åbningstider
Mandag: 8:30 – 16:00
Tirsdag: 8:30 – 16:00
Onsdag: 8:30 – 16:00
Torsdag: 8:30 – 16:00
Fredag: 8:30 – 15:00

Velkommen til Cafeen

Arbejdsfællesskabet i Caféen

Café Grums er det sociale omdrejningspunkt i Fountain House København. Alle kommer forbi til kaffe og samvær, og du møder mennesker fra alle enheder. Vi betjener cafeen, står for snacks, mødeforplejning, regnskab, optælling af lager, rengøring, ordne vasketøj samt sørger for hyggestemning i caféen. 

På en arbejdsdag i caféen vil du deltage i et tavlemøde. Her vil du sammen med resten af caféholdet koordinere dagens arbejdsopgaver og ansvarsområder.

 

Cafeen

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os for mere information.

+45 40 44 09 19

Åbningstider
Mandag: 8:30 – 16:00
Tirsdag: 8:30 – 16:00
Onsdag: 8:30 – 16:00
Torsdag: 8:30 – 16:00
Fredag: 8:30 – 15:00

Velkommen til Kontoret

Arbejdsfælles-skabet i Kontoret

Kontoret arbejder primært med kommunikation og information. Vi formidler aktiviteter og diverse informationer på vores wordpressbaserede hjemmeside samt på Facebook. Vi producerer video og foto, og vi sørger altid for at der er tjek på GDPR. 

Derudover laver vi plakater og diverse opslag rundt omkring i huset. Det er kontorets opgave at sørge for at alle i huset, medlemmer såvel som medarbejdere, har opdateret information om, hvad der foregår i huset og om kommende arrangementer.  

Du vil blive præsenteret for arbejdsopgaverne og være med til at tilrettelægge din arbejdsdag på vores enhedsmøder, som vi afholder to gange dagligt.

KontorFHællesskabet

Arbejdsmarkedet byder på flere og flere jobs, hvor man skal arbejde hjemmefra. Det kan være en ensom fornøjelse, er man i forvejen ramt af psykiske lidelser, kan følelsen af ensomhed og isolation medvirke til en forringelse af ens psykiske helbred.

KontorFHælleskabet er en gratis og forpligtende mulighed for medlemmer af Fountain House at arbejde alene, men sammen med andre i Fountain Houses kontorenhed. Man har kollegaer, struktur og mulighed for sparring og teknisk support. Der er fester, café, frokost og alle de andre gode tilbud som Fountain House København indeholder. Man er medlem af Fountain House København og indgår i husets drift på lige fod med andre.

Kontor

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os for mere information.

+45 61 43 98 51

Åbningstider
Mandag: 8:30 – 16:00
Tirsdag: 8:30 – 16:00
Onsdag: 8:30 – 16:00
Torsdag: 8:30 – 16:00
Fredag: 8:30 – 15:00

Velkommen til Værksted

Arbejdsfælles-skabet i Værkstedet

Fountain House København har et veludstyret værksted med en dedikeret medarbejder. Værkstedet løfter mange forskellige opgaver, som alle hjælper med til at vedligeholde og forbedre hele huset. Det er også Værkstedet opgave at feje og ordne gårdene og fortovet, så huset fremstår pænt og indbydende.

Værkstedet udfører også mindre reparationer af inventar og indvendige bygningsdele – maling af lokaler, justering af døre og vinduer osv.

Der vil være håndværksopgaver af forskellig sværhedsgrad, og der er både mulighed for at lære nyt, og sætte gamle kompetencer i spil. Herudover er der mulighed for at bruge værkstedet til egne projekter – i moderat omfang.

Værksted

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte værkstedsmedarbejder Jonas for mere information.

+45 61 31 18 33 (man & ons 8.30-13.30, tors 11.00-16.00)

Åbningstider
Mandag: 8:30 – 13.30
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 8:30 – 13.30
Torsdag: 11.00 – 16.00
Fredag: Lukket

En del af Fountain House København

Kernehusets køkken, café, kontor og værksted hører under Fountain House København, og det betyder, at du også bliver del af et større fællesskab med mennesker i andre livssituationer end dig selv. Fountain House København er et såkaldt fontænehus for mennesker med psykiske lidelser. Fontænehusmodellen er en international fællesskabsorienteret psykosocial rehabiliteringsmodel, der styrker mennesker i at bryde isolation og til at klare sig selv socialt, økonomisk, uddannelses- og beskæftigelsesmæssigt.

Erfaringer viser

Arbejdsfællesskaberne i Kernehuset har en afgørende betydning for at opleve at man har værdi, kan gøre gavn og at man er forbundet med andre i et betydningsfuldt fællesskab. Mange medlemmer oplever at få brudt med isolation og fokusere på noget andet end problemer. Medlemmer er begejstrede for det netværk man opbygger i Fountain House København og oplever at komme på fode og få handlekraft i eget liv på ny.

Hvem kan bruge Kernehuset?

Kernehusets køkken, café, kontor og værksted er for personer fra 18-65 år. Har du psykiske lidelser med eller uden diagnose og står du for tiden udenfor arbejdsmarkedet? Eller er du ved at komme dig efter en psykiatrisk indlæggelse og har brug for noget at stå op til? Så er Kernehuset i Fountain House måske et godt sted for dig at starte din recovery i et trygt arbejdsmiljø.