Velkommen til Kernehuset

Bliv en del af et arbejdsfællesskab for psykisk sårbare

Kernehuset

Du er ventet, og der er brug for dig.

Har du psykiske vanskeligheder, og står du for tiden udenfor arbejdsmarkedet? Eller er du ved at komme dig efter en psykiatrisk indlæggelse og har brug for noget at stå op til? Så er Kernehuset i Fountain House måske et godt sted for dig at starte din recovery i et trygt arbejdsmiljø.

I Kernehuset bliver du en del af et arbejdsfællesskab, hvor du og andre medlemmer på frivillig basis arbejder sammen med husets medarbejdere om de mange opgaver, der skal løses i vores hus. Vi har tre forskellige enheder med forskellige arbejdsområder: Kontor og reception, køkken og kantine, café og værksted.

Her er arbejde til enhver kvalifikation og ethvert niveau af lyst, mod, kreativitet og kræfter, uanset om du ønsker at bruge huset midlertidigt til at træne dig op til et arbejde, eller du generelt gerne vil have en struktureret og meningsfuld hverdag.

Hvordan bliver jeg medlem?

Kom til en introduktion for nye medlemmer. Det er hver onsdag kl. 14.oo og find ud af, om Fountain House og Kernehuset er noget for dig. Er du fra København eller Frederiksberg kommune, så behøver du ikke visitation eller andre papirer. Du dukker bare op, og så tager vi en snak sammen. Du kan også en lille film om, hvad vi er et sted her.

Køkkenet

Arbejde i Køkkenet

Uanset om du er mesterkok eller blot vil hakke gulerødder, har vi brug for dig i Fountain Houses økologiske køkken!

Hvis du kan lide at lave mad eller gerne vil blive bedre til det, er husets kantine et godt sted for dig at arbejde på frivillig basis.
På en almindelig dag kan vi være lige fra fire til ti medlemmer, der sammen med de to faste medarbejdere tilbereder frokosten til alle i huset.

Nogle medlemmer arbejder få timer hver dag, mens andre arbejder hele dage.
Vi arbejder sammen om alle opgaver og er et team, der er afhængige af hinanden. Vi har altid god stemning i køkkenet.

En dag i Køkkenet

Hver dag kl. 12 serverer vi frokost for ca. 40-60 mennesker. Om formiddagen forbereder vi dagens menu med hjemmebagt brød, varme retter og sunde salater. Efter frokost gør vi køkkenet rent og forbereder næste dags menu.

Udover køkkenarbejdet deltager vi i husets møder, udvalg og den daglige drift. Du får en medarbejder som kontaktperson, som vil støtte dig i det, du gerne vil.

Køkkenet i Fountain House har i 2020 fået Det Økologiske Spisemærke i guld. På vejen til målet om at anvende mere end 90 procent økologiske varer har Køkkenet formuleret 10 dogmer, som også stiller skarpt på madens sociale aspekter.

Læs seneste KontrolRapport fra Fødevarestyrelsen (9. marts 2020).

Køkkenet

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os for mere information.

+45 61 43 90 57

Åbningstider
Mandag: 8:30 – 16:00
Tirsdag: 8:30 – 16:00
Onsdag: 8:30 – 16:00
Torsdag: 8:30 – 16:00
Fredag: 8:30 – 15:00

Cafeen

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os for mere information.

+45 40 44 09 19

Åbningstider
Mandag: 8:30 – 16:00
Tirsdag: 8:30 – 16:00
Onsdag: 8:30 – 16:00
Torsdag: 8:30 – 16:00
Fredag: 8:30 – 15:00

Cafeen

Arbejde i Caféen

Café Grums er omdrejningspunktet i Fountain House, hvor alle kommer forbi til kaffe og samværd. Her møder du en masse forskellige mennesker fra de forskellige enheder. Du kan være med til at forberede kaffepauserne med kaffebrygning, snacks, sælge kaffe og sørge for almindelig rengøring og hyggestemning i caféen.

På en arbejdsdag i caféen vil du deltage i et tavlemøde (enhedsmøde). Her vil du sammen med resten af caféholdet koordinere hvilke arbejdsopgaver, der er på dagen, og hvem der tager sig af dem.
De typiske arbejdsopgaver består i at gøre status over cafeens varer, klargøring af forplejning til husets møder, opvask og rengøring, og naturligvis en masse kaffebrygning.
Vi vil typisk gøre status over varer om formiddagen og slutte dagen af med at lukke kaffemaskiner ned og gøre regnskab.

Vi glæder os til at møde dig!

Kontor 

Arbejde i Kontoret

I vores kontorenhed kan du indgå i et arbejdsfællesskab på frivillig basis på kontoret. Kontoret arbejder primært med kommunikation og information. Vi formidler aktiviteter og diverse informationer på vores wordpressbaserede hjemmeside samt på Facebook. Vi producerer video og foto, og vi sørger altid for at der er tjek på GDPR.

Derudover laver vi plakater og diverse opslag rundt omkring i huset. Det er kontorets opgave at sørge for at alle i huset, medlemmer såvel som medarbejdere, har opdateret information om, hvad der foregår i huset og om kommende arrangementer.

Kontor

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os for mere information.

+45 61 43 98 51

Åbningstider
Mandag: 8:30 – 16:00
Tirsdag: 8:30 – 16:00
Onsdag: 8:30 – 16:00
Torsdag: 8:30 – 16:00
Fredag: 8:30 – 15:00

Struktur og Støtte

På kontoret er der mulighed for både store og små opgaver, i grupper og alene. Vi arbejder med sidemandsoplæring, og hvis du har lyst til at arbejde med WordPress, så er der rig mulighed for det..

Du vil blive præsenteret for arbejdsopgaverne og være med til at tilrettelægge din arbejdsdag på vores enhedsmøder, som vi afholder to gange dagligt.

Når du starter på kontoret, får du en medarbejder som kontaktperson, der vil støtte dig i det, du gerne vil. Du vil sammen med din kontaktperson finde ud af, hvor mange dage og timer om ugen, du har lyst til at komme.

På kontoret er du ventet og nødvendig.

Værksted

Arbejde i Værkstedet

Fountain House har et veludstyret værksted med en dedikeret medarbejder. Værkstedet løfter mange forskellige opgaver, som alle hjælper med til at vedligeholde og forbedre hele huset.

Det er Værkstedet opgave at gårdene og fortove fejes og holdes pæne, så huset fremstår pænt og indbydende.

Værkstedet udfører også mindre reparationer af inventar og indvendige bygningsdele – maling af lokaler, justering af døre og vinduer osv.

Der vil være håndværksopgaver af forskellig sværhedsgrad, og der er både mulighed for at lære nyt, og sætte gamle kompetencer i spil. Herudover er der mulighed for at bruge værkstedet til egne projekter – i moderat omfang.

I Værkstedet vil du være ventet og nødvendig.

Kontor

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte værkstedsmedarbejder Jonas for mere information.

+45 61 31 18 33 (man & ons 8.30-13.30, tors 11.00-16.00)

Åbningstider
Mandag: 8:30 – 16:00
Tirsdag: 8:30 – 16:00
Onsdag: 8:30 – 16:00
Torsdag: 8:30 – 16:00
Fredag: 8:30 – 15:00