Bliv medlem af Fountain House

Fountain House

Fællesintro hver onsdag kl. 14.00

Fountain House København er et sted for dig, der oplever psykiske lidelser. Her kan du få en hverdag med frivilligt arbejde, struktur og fællesskab i Kernehuset. Fountain House København tilbyder også støtte og studievejledning til studerende i Bogstøtten,samt et kreativt fællesskab for unge under 30 år i Fontana.

Det er gratis at være medlem af Fountain House København, og borgere i Københavns og Frederiksberg kommuner behøver ingen henvisning fra sagsbehandler, praktiserende læge eller andre instanser. Bor du i en anden kommune, er du meget velkommen i Fountain House, men det kræver en bevilling fra din hjemkommune.

Vi hjælper dig meget gerne med kontakten til sagsbehandleren, hvor du bor.

Hvordan bliver jeg medlem

Kom til intro og rundvisning i Fountain House hver onsdag kl. 14-15. Du behøver ikke melde dig til på forhånd og du er velkommen til at tage en kontaktperson eller dine pårørende med på dagen.

Introduktionen er en enkel og fælles indgang til Fountain House for alle nye medlemmer. Den begynder med en kort præsentation i Café Grums, og derefter følger en rundtur til husets forskellige enheder. Kernehuset, Ungehuset Fontana og Bogstøtten.

Gæster, fx studerende, der ikke ønsker medlemskab af Fountain House, må venligst lave særskilt aftale om rundvisning.

Hvad kan Fountain House København gøre for dig?

Fountain House Københavns vision er at skabe et arbejdsmæssigt og socialt fællesskab. Man bliver medlem fremfor patient, og får mulighed for at genoptræne sine faglige og sociale færdigheder i trygge omgivelser og i et tempo, man selv bestemmer. Som medlem af Fountain House København vil du opleve, at du kan noget og at der er brug for dig. At det nytter at stå op om morgenen. På den måde oplever du fornyet handlekraft og styrke.

At arbejde er en stærkt identitetsskabende faktor for mennesker og retten til arbejde er derfor fundamental. Har man haft psykiske problemer igennem længere tid, kan det være vanskeligt at vende direkte tilbage til et arbejde eller en uddannelse. Mange har problemer med lavt selvværd, og kontakten til andre mennesker kan virke meget overvældende, hvis man gennem længere tid har levet isoleret fra omverdenen.

Fountain House København er et sted at starte.