… og tag med ud og fisk.

30. november 2023

Fountain House har fået økonomisk støtte til en stribe fisketure fra Friluftsrådet. Frederik, som er musikunderviser i Fontana, ansøgte rådet med henblik på, at indkøbe noget udstyr. På den måde kunne vi efter projektets afslutning, stadig komme ud i naturen og fiske.

Vi fik penge, købte udstyr og den 17. august tog vi afsted på første tur. På turene er der plads til syv medlemmer og to medarbejdere.  Man behøver ikke at have erfaring med at fiske, og Fountain House sørger for fiskegrej og vaders. Desuden giver Fountain House en frokost, en vand og muligvis et stykke kage. Det eneste man skal huske er en regnfrakke, hvis det regner.

Frederik har fisket i 35 år, så han har en vis erfaring. Han mener at når man er på fisketur så kan vi både opleve naturen, og (hvis man er heldig) glæden ved at fange en fisk. Frederik oplever endvidere en stor ro, ved at være ude i naturen og fiske. Der er ikke så meget man skal nå, og det er svært at gøre det hurtigt. Af de grunde vil han varmt anbefale andre at fiske.

Medlemmet Daniel har været med på flere fisketure fordi han er naturmenneske. Han vil da meget gerne få en ørred på krogen, men for ham er det først og fremmest vigtigt, at være i midt i naturen. Det sociale aspekt krydret med varm kaffe og pølser på bål, gør at han kun kan anbefale andre, at komme med på fisketur.

Tre fiskere i deres rette element

Indtil videre har de ikke været så heldige. I hver fald med fiskeriet, for de har slet ikke fanget noget endnu, og de har været afsted to gange. Men måske det ændrer sig når de tager på ture igen i 2024.

Hvis du går med en fisker i maven så hold øje med jerndør og hjemmeside, så du kan blive en af de syv heldige fiskere.

Forfatteren : Jacob Leisner