Løbeklubben 10 år i Fountain House

10. maj 2023

Af Løbskommissær Lars Peter Nielsen

Dagen efter det første Psykiatritopmøde i 2009, mødtes en flok morgenfriske mennesker i løbetøj sammen med forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen i Fælledparken. Det var den første søndag i en lang række af fællesløb for mennesker der oplever psykiske lidelser og deres netværk.

Søndag den 5. maj 2013 kunne daværende leder Mogens Seider byde løbeklubbens medlemmer velkommen i husets kantine, hvor vi efter en lille times løb og gang, kunne vi hygge os med kaffe og morgenbrød. Fountain House havde fået sig en løbeklub, og den er her stadig.

Præster det du kan

I de 10 år løbeklubben, har haft base i Fountain House, har der været omkring 50-60 personer tilknyttet. Medlemslisten spænder lige fra medlemmer af Det Sociale Netværk til medlemmer, pårørende og venner af Fountain House. Et gennemgående tema i klubbens virke er, at man præsterer det man kan.

Løbeklubben har i sit virke blandt andet deltaget i Sund by Løbet i Søndermarken, DHL stafetten først sammen med andre medlemmer af Fountain House, senere i samarbejde med Rotary. Ture til Operaen, hvor vi har set balletten Snedronningen og Mozarts syngespil Die Zauberflöte med økonomisk tilskud fra Det Sociale Netværk.

Vi fejrede 10 års jubilæet, søndag den 7. maj 2023, med en overdådig brunch som Det Sociale Netværk havde sponseret. Vi var 11 til markere den dejlige dag, en del var ude og gå for at samle appetit til maden, mens andre stod for at brunch buffeten tog form. Alle var med til at spise, og der var mange der fik lidt med hjem.

En typisk søndag

Løbskommisæren køber morgenbrød med de diverse tilbehør på vej til huset, laver kaffe og venter med spænding på, hvor mange der lige præcis vil dukke op. Som af en magisk hat dukker det ene efter det andet medlem op fra 10-tiden. Vi sidder så og hygger os frem til klokken slår 11, hvor vi i spredt orden, nogen går og snakker sammen, mens andre løber ruten i Fælledparken. Efter turen i Fælledparken, sætter vi os så til bordet og snakken går lystigt frem og tilbage kun afbrudt af spisning af morgenbrød og indtagelse af kaffe.

Hvis der er nogen der har fået mod på at deltage i denne søndagsaktivitet er de hjertelig velkommen til at komme og være med. Duk bare op i Café Grums i Fountain House kl. 10 hver søndag.