Gaming i Fountain House

24. januar 2024

Fredag d. 19/1 afholdt Fountain House for første gang GG Gaming. De syv computere blev presset til det yderste fra 13.30 – 17.00, hvor dagens Counter strike 2 menu blev grådigt fortæret af de otte fremmødte medlemmer og to medarbejdere. Først og fremmest var det enormt sjovt. Medlemmer fra forskellige enheder og aldersgrupper kom tættere på hinanden, og folk blev markant bedre som dagen skred frem. De fleste havde en vis erfaring med skydespil, men der var også enkelte som tog turen ud på det dybe vand for nærmest første gang. Lokalet emmede af fællesskab på trods af de mange head shots og beskyldninger om aim bots.

Men hvorfor er det egentligt at Fountain House København er begyndt at rode med gaming? Det ligger umiddelbart lidt langt fra den arbejdsstrukturerede dag. Først og fremmest så skulle alle computere på kontoret opgraderes alligevel. Vi hældte lidt mere muskel i hver maskine, så vi rent faktisk kan trække nogle ordentlige spil. Den største grund er dog at det er en fantastisk måde, at være sammen på. Forhåbentlig vil det efter lidt indkøring, blive til en medlemsstyret del af vores sociale program udenfor almindelig åbningstid. Var der nogen der sagde LAN fest på en lørdag?

Gaming er en sjov og meningsfuld måde at knytte venskaber og styrke allerede eksisterende fællesskaber. Da der er et velkendt fælles tredje i spillene og ingen fysisk kontakt, så kan det være nemmere at dukke op til et gamingarrangement end eksempelvis den første fodboldtræning ude på den bagerste grusbane i den lokale klub. Især hvis man slås med interpersonelle relationer, som nogle mennesker der oplever psykiske lidelser gør.

Mange forbinder gaming med ensomhed, men det er en fejltolkning. Har man et sundt og ikke tvangspræget forhold til multiplayer computerspil, så oplever man mindre isolation og ensomhed end mennesker som ikke gamer. Spiller man så endda i samme lokale med saltstænger ad libitum, så er der grobund for nogle gode timer i kamp mod og med hinanden.

I det hele taget så skriger det på en toer, og den kommer heldigvis allerede fredag d. 9/2 fra 13.30-17.00. Der vil Command & Conquer samt Red Alert være tilføjet menuen.

Peter “Fire in the hole!” Bergstedt