Det kan betale sig at være doven en gang i mellem!

5. april 2024

De seneste par dage har jeg hørt flere historier om medlemmer som er blevet svindlet over internettet. Jeg har derfor tænkt lidt over hvad det bedste råd er, for at undgå at blive svindlet over internettet.

Rådet er simpelt og alle kan være med. Vær doven! Rent teknisk er det ikke muligt at stjæle over internettet. Det som i praksis sker, er at vi selv aktivt giver penge til en svindler når vi bliver svindlet. Dvs. hvis vi ikke foretager os noget, kan vi ikke blive svindlet. Kort sagt, vi skal blot være lud dovne og lade være med at foretage os noget.

Så hvis du bliver ringet op, modtager en mail, sms eller en besked over messenger, hvor modparten påstår at du skal foretage dig et eller andet for at undgå at blive svindlet, eller gøre et eller andet for at få en masse penge, er den bedste handling blot at være lud doven. Foretag dig ingenting! Læg røret på hvis det er et opkald, og ignorer beskeder mails osv. Hvis du ikke foretager dig noget, kan der heller ikke ske dig noget. Vær doven! Det fikser sig selv, hvis du ikke foretager dig en skid.

Faktisk er det lidt vidunderligt når man tænker over det. Man behøver ikke at vide noget om en eller anden dum app og have en masse teknisk snilde. Man kan blot være lud doven og så forsvinder problemet helt automatisk. Det er ikke mange steder i livet hvor dette er tilfældet, men lige præcis her, kan man gå i seng med god samvittighed hvis ikke har foretaget noget som helst.

Af Jens Jakob Helbo Hansen